Siirry pääsisältöön
null

tuote

GANT x Better Cotton Initiative

Alusta alkaen puuvilla on ollut yksi tärkeimmistä GANT-tuotteiden materiaaleista. Intohimomme on tuottaa vaatteita, jotka kestävät koko eliniän, ja siksi tämä luonnonkuitu on olennainen liiketoimintamme kannalta.

GANT pyrkii ajamaan paljon kaivattua muutosta puuvillantuotantoon osallistumalla aktiivisesti Better Cotton Initiative (BCI) hankkeeseen. BCI on maailman suurin voittoa tavoittelematon järjestö, joka tekee töitä varmistaakseen entistä kestävämmän tulevaisuuden puuvillantuotannon alalla. Tavoitteen saavuttamiseksi BCI-lisensoituja maanviljelijöitä koulutetaan ottamaan käyttöön entistä ympäristöystävällisempiä, yhteiskuntavastuullisia ja ekologisesti kestäviä tuotantomenetelmiä. Tämä tarkoittaa veden tehokkaampaa käyttöä, kemikaalien käytön ja tuholaismyrkkyjen haittavaikutusten minimointia sekä puuvillankasvattajien elinolojen ja talouskehityksen parantamista. 

3

Better Cotton puuvillaa hankitaan Mass Balance järjestelmän kautta, eikä sitä voida jäljittää fyysisiin lopputuotteisiin saakka. Mass Balance järjestelmässä Better Cotton puuvilla hankitaan BCI-lisensoiduilta viljelijöitä, minkä jälkeen se yhdistetään tavallisen puuvillan sekaan monimutkaisessa hankintaketjussa. Jälleenmyyjät ovat hankkineet Better Cotton puuvillaa ja BCI-viljelijät ovat hyötyneet siitä, mutta tietyssä lopputuotteessa ei välttämättä ole materiaalina Better Cotton puuvillaa. BCI toimii näin, koska prosessi on vähemmän monimutkainen kuin silloin, jos tuote olisi fyysisesti jäljitettävissä. Tämän ansiosta kulut voidaan pitää alhaisina, mikä lisää Better Cotton puuvillan kysyntää ja antaa BCI:lle mahdollisuuden tavoittaa yhä useampia viljelijöitä. Kun näet BCI-merkin tuotteissamme, tiedät tukevasi kestävämpiä viljelykäytäntöjä ja ostavasi puuvillaa BCI:n tavoitteisiin sitoutuneelta ja sitä tukevalta jäsenyritykseltä. Lue lisätietoja osoitteesta bettercotton.org.

Vuonna 2019 hankimme lähes 30 % puuvillastamme BCI:ltä. Vuonna 2022 hankimme 100 % kaikesta puuvillastamme entistä kestävämmin eli käytämme Better Cotton puuvillaa, orgaanista puuvillaa ja kierrätettyä puuvillaa.