Siirry pääsisältöön
  • PIDENNETTY VAIHTO- JA PALAUTUSOIKEUS 11. TAMMIKUUTA ASTI
null

Ensisijaiset
kuidut

Tuotteissamme käytettyjen raaka-aineiden louhinta, jalostus ja tuotanto ovat merkittäviä GANTin ympäristöjalanjäljen lähteitä. Lisäksi työvoimaan ja ihmisoikeuksiin liittyvät riskit voivat olla suuria tässä arvoketjun osassa. Kestävästi tuotetut materiaalit sekä asianmukainen yhteiskunnallinen ja ympäristöllinen huolellisuus ovat kaksi tapaa, joilla GANT vastaa näihin haasteisiin. 


Jopa 85 % GANTin käyttämistä materiaaleista on peräisin luonnonkuiduista. Puuvilla on yleisimmin käytetty kuitu – sen osuus materiaalien kokonaiskäytöstämme on 76 %. Luonnonmateriaalit ovat uusiutuvia eivätkä aiheuta mikromuovipäästöjä, ja ne pitävät GANT-tuotteet laadukkaina ja kestävinä.

null

The sustainable fiber
staircase strategy

Tuotteidemme raaka-ainevalinnoissa tekemämme päätökset ovat ratkaisevan tärkeitä, kun on kyse niiden vaikutuksesta ihmisiin, eläimiin, ilmastoon, veteen, ympäristöön ja planeettaan. Siksi olemme luoneet Sustainable fiber staircase -strategian näiden vaikutusten hallitsemiseksi. Strategia perustuu tieteeseen ja elinkaaren arviointitietoihin. Käytämme HIGG Material Sustainability Indexin ja Textile Exchangen suosimia kuituja. Strategia sisältää etenemissuunnitelman siitä, miten siirrytään perinteisesti tuotetuista materiaaleista kestävämpiin vaihtoehtoihin.


Tavoitteet:

  • Vuoteen 2022 mennessä kaiken puuvillan on oltava kestävästi tuotettua. Kaikki perinteinen puuvilla korvataan kestävämmillä vaihtoehdoilla, kuten Better Cotton, luomupuuvilla, kierrätyspuuvilla, siirtymävaiheen puuvilla tai regeneratiivinen puuvilla.
  • Vuoteen 2025 mennessä 100 % keskeisistä materiaaleista hankitaan kestävällä tavalla vaihtamalla kaikki keskeiset materiaalit perinteisistä ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin.
null

Tähänastinen
edistyminen

Puuvilla on GANTin eniten käyttämä materiaali, ja siksi se on kestävän kehityksen työmme painopistealue. Tämän vuoksi GANT on edistynyt sen suhteen eniten. 71 % puuvillasta oli kestävästi tuotettua vuonna 2021. Tämä johtuu pääasiassa investoinnista Better Cotton -puuvillaan (62 %) ja luomupuuvillaan (9 %). Kun olemme saavuttaneet tavoitteen 100-prosenttisesti kestävästi tuotetusta puuvillasta vuonna 2022, aiomme jatkaa luonnonmukaisen tai siirtymävaiheessa olevan puuvillan osuuden lisäämistä. Näin voimme jatkossakin pienentää raaka-aineista aiheutuvia vaikutuksia.


Kestävästi tuotettu materiaali sisältää sellaisten materiaalien osuuden kaikista kuituluokista, joilla on kestävyysominaisuuksia. Puuvillan osalta tämä sisältää Better Cotton -puuvillan, luomupuuvillan ja kierrätyspuuvillan. Synteettisten materiaalien osalta tämä sisältää kierrätyskuidut. Eläinkuitujen osalta tämä sisältää sertifioidun villan, untuvan ja höyhenet sekä mulesing-vapaan villan. Kasvipohjaisten materiaalien ja keinotekoisten selluloosakuitujen osalta tämä sisältää FSC- ja PEFC-sertifioidut kuidut.