Siirry pääsisältöön
  • PIDENNETTY VAIHTO- JA PALAUTUSOIKEUS 11. TAMMIKUUTA ASTI
null

Tehtävä, tavoitteet
ja strategia

Vuonna 1949 Yhdysvaltojen itärannikolla perustettu GANT on kehittynyt uraauurtavasta paidanvalmistajasta amerikkalaisten urheiluvaatteiden laatubrändiksi. Meillä kestävyys alkaa tuotteistamme. Tavoitteenamme on tehdä korkealaatuisista kankaista ajattomia ja kauemmin kestäviä vaatteita, joita kuluttajat rakastavat. 


Kestävyys on yhteinen tekijä kaikessa, mitä teemme. Vähittäiskaupan tuotteiden ja vaatteiden tuotannolla ja kulutuksella voi olla ympäristö- ja yhteiskuntavaikutuksia tuotteiden koko elinkaaren ajan. Siksi pyrimme integroimaan kestävyysnäkökohdat arvoketjumme kaikkiin vaiheisiin hallitaksemme ihmisiin ja planeettaan kohdistuvia mahdollisia vaikutuksia. 

null

Tavoitteet ja strategiat

GANTin kestävän kehityksen tavoitteet ja strategiat tähtäävät keskeisten ympäristöön ja arvoketjumme ihmisiin kohdistuvien vaikutusten hallintaan. Keskeiset tavoitteet:

  • Materiaalien käyttö: Vuoteen 2022 mennessä kaiken puuvillan tulee olla kestävästi tuotettua. Kaikki perinteinen puuvilla korvataan kestävämmillä vaihtoehdoilla, mukaan lukien Better Cotton, luomupuuvilla, kierrätyspuuvilla, siirtymävaiheen puuvilla tai regeneratiivinen puuvilla.
  • Materiaalien käyttö: Vuoteen 2025 mennessä 100 % keskeisistä materiaaleista hankitaan kestävästi vaihtamalla kaikki keskeiset materiaalit perinteisistä kestävämpiin vaihtoehtoihin.
  • Vesi: Tuotannon vesijalanjälki pienenee 50 % vuoteen 2025 mennessä.
  • Vuoteen 2030 mennessä GANT vähentää ilmastojalanjälkeään 50 % kaikissa toiminnoissaan ja saavuttaa nollapäästöt viimeistään vuonna 2050.


GANTin seitsemän kestävän kehityksen strategiaa ja tavoitteet ovat luettavissa täältä.


Olemme laatineet tavoitteidemme saavuttamiseksi korkean tason toimintasuunnitelman, joka sisältää seuraavat aloitteet:

SUSTAINABLE FIBER STAIRCASE

Kestävästi tuotettujen materiaalien käytön lisääminen tuotteissamme Sustainable fiber staircase -strategian mukaisesti.

TOIMITTAJIEN KESTÄVÄN KEHITYKSEN HUIPPUOSAAMINEN

Ympäristövaikutusten vähentäminen ja yhteiskunnallisten riskien hallitseminen tuotteidemme ja materiaaliemme käsittelyssä ja valmistuksessa.

GANT 7 RULES

GANT 7 Rules pyrkii sisällyttämään kiertomuodin ratkaisuja kaikkiin arvoketjun vaiheisiin resurssien maksimoimiseksi ja jätteen minimoimiseksi. GANT 7 Rules ovat Refresh, Repair, Relove, Rent, Regive, Remake ja Recycle.

null

Ilmasto

GANT on allekirjoittanut YK:n Fashion Industry Charter for Climate Action -sopimuksen sekä Fashion Pact -sopimuksen. Näiden allekirjoittajana GANT on sitoutunut yhdenmukaistamaan ilmastotavoitteensa tieteen kanssa. Tuotteissamme käytettyjen raaka-aineiden tuotanto ja louhinta muodostavat suurimman osan ilmastojalanjäljestämme. Ajattomien korkealaatuisten tuotteiden valmistaminen on olennainen osa ilmastostrategiaamme, ja pyrimme pienentämään jokaisen tuotetun tuotteen ilmastojalanjälkeä käyttämällä kestävämmin hankittuja materiaaleja Sustainable fiber staircase -strategian mukaisesti. GANT tekee yhteistyötä sellaisten toimittajien kanssa, jotka käyttävät kestävämpiä tuotantotekniikoita tuotteiden ja kankaiden valmistuksessa. Tämä koskee pääasiassa märkäprosesseja, kuten pesua ja värjäystä, joilla on merkittäviä energiankäyttö- ja ilmastovaikutuksia.


GANTilla on ilmastotavoite, joka on linjassa ilmastotieteen kanssa. Tavoite:


  • Vuoteen 2030 mennessä GANT vähentää ilmastojalanjälkeään 50 % kaikissa toiminnoissaan ja saavuttaa nollapäästöt viimeistään vuonna 2050.