Siirry pääsisältöön
null

HOW TO

Kashmirvillan pesu

Kuivapesu vaikuttaisi tässä tapauksessa oikealta ratkaisulta – näin ylellinen ja arka kangas kannattaa antaa ammattilaisten hoidettavaksi, eikö niin? No itse asiassa ei. Kuivapesussa käytettävät kemikaalit heikentävät kashmirvillaa ja lyhentävät sen käyttöikää. Kannattaa sen sijaan opetella pesemään kashmirvillaiset neuleet käsin. Näin pidät ne huomattavasti paremmassa kunnossa. Ja pääset myös tutustumaan suosikkivaatteisiisi paremmin!

PESUOHJEET

Varmistat hellävaraisen käsittelyn valitsemalla villavaatteille soveltuva pesuaineen. Vaihtoehtoisesti voit käyttää astianpesuainetta tai vauvoille tehtyä saippuaa. Pieni määrä riittää.

Kaada kädenlämmintä vettä lavuaariin tai sankoon. Veden lämpötilan tulisi olla miellyttävää käsille, mutta silti tarpeeksi kuumaa, jotta saippua vaahtoaa.


Pyörittele neuletta saippuavedessä ja jätä likoamaan 5–10 minuutiksi. 

Valuta vesi pois lavuaarista ja laske siihen viileää vettä, antaen huuhteluveden tunkeutua kuituihin. 


TORKNING

KUIVATUS

Älä väännä vaatetta kuivaksi! Poista liika vesi puristamalla neule palloksi ja painamalla sen sivuja.

Levitä neule sitten puhtaan pyyhkeen päälle. Rullaa pyyhe hitaasti alhaalta ylös niin, että neule jää sen sisään. Painele pyyheputkiloa. Tämä auttaa sitä imemään lisää vettä neuleesta. 

Jos sinulla on verkkokuivausteline, levitä neule sille kuivumaan muutamaksi tunniksi (ehkä useammaksikin kuin vain muutamaksi). Jos sinulla ei ole telinettä, laita neule kahden pyyhkeen väliin. 


Jos tarvitset neuletta nopeammin, varovainen pikakuivaus kuivausrummussa ei sitä pilaa. Kokeile viiden minuutin pituisia lisäyksiä neuletta tarkkaillen. Varo, ettet kutista sitä.

Kun laitat neuleen kaappiin, älä laita sitä henkarille. Tämä venyttää kuituja, joista juuri olet pitänyt niin hyvää huolta pesemällä neuleen käsin – neuleesi ei välttämättä ymmärrä näin vaihtelevaa kohtelua!


lsr