Siirry pääsisältöön
null

WWF

Olemme solmineet kumppanuuden WWF Ruotsin kanssa vuoden 2021 aikana, keskittyen vedenhuoltoon sekä omassa arvoketjussamme että sen ulkopuolella. Tämän kumppanuuden puitteissa työskentelemme yhdessä WWF:n kanssa arvioidaksemme vesiriskejä tuotantoketjuissamme ja niiden yhteydessä olevissa vesistöissä, minkä pohjalta päivitämme vesistrategiamme. Vedenhoitajana toimiminen tarkoittaa myös kollektiivista toimintaa muiden alan sidosryhmien kanssa, sekä kentällä heidän keskeisillä vesiriskialueillaan.

Kumppanuudesta

Vesi on arvokkain luonnonvaramme, jota ilman me eivätkä valtava määrä muita lajeja voi elää. Nyt olemme kuitenkin maailmanlaajuisen vesikriisin edessä. Tekstiiliteollisuus on WWF:lle tärkeä painopistealue, sillä sekä raaka-aineet että niiden käsittelypaikat sijaitsevat usein joillakin maailman vesistetuimmista ja saastuneimmista vesistöalueista. Tähän vastatakseen WWF on kehittänyt yrityksille parhaiden käytäntöjen lähestymistavan kestävän kehityksen mukaiseen vedenkäyttöön, nimeltä 'Water Stewardship'. Tämä käytäntö keskittyy seuraaviin viiteen vaiheeseen: Vesitietoisuus, tietämys vaikutuksista, sisäinen toiminta, kollektiivinen toiminta ja vaikuttamisen hallinto. Kumppanuutemme aikana käymme WWF:n kanssa läpi kaikki edellä mainitut vaiheet, alkaen vesitietoisuudesta ja vaikutusten tuntemisesta, arvioimalla vesiriskejämme ja keskeisiä vaikutusalueitamme. Tulosten perusteella vesistrategiaamme päivitetään sisältämään sekä sisäinen että kollektiivinen toiminta valitulla keskeisellä ja riskialttiilla vesivaluma-alueella. Työskentelemme yhdessä WWF:n kanssa myös vaikuttaaksemme sekä vesihallintoon paikallisesti valituilla vesistöalueilla että tarvittaessa myös globaaleihin linjauksiin. Käytämme WWF:n Water Risk Filteriä - online-työkalua jonka avulla käyttäjät voivat tutkia, arvioida ja reagoida vesiriskeihin, ja osallistumme suodattimen kehittämiseen. Arvioimme säännöllisesti sen vaate- ja tekstiilituotannon arvoketjun veteen liittyviä puolia, mukaan lukien värjäys- ja pesuprosesseja Water Risk Filterin avulla. Jokaisen liikekumppanin tiloihin osoitettu kokonaisvaltainen vesiriski ohjaa kohti spesifejä toimia haasteiden ratkaisemiseksi.

"GANT syntyi siellä, missä Amerikka kohtaa Atlantin. Rannikkoelämä on osa perimäämme, ja vesi on keskeinen osa sitoumustamme kestävämmän tulevaisuuden luomiseen. Visiomme on, että vuoteen 2030 mennessä GANT on brändi, joka tunnetaan ja jota rakastetaan matkastaan suojella maailman vesiväyliä." - Jessica Cederberg Wodmar, GANTin Kestävän kehityksen johtaja

Gant