Siirry pääsisältöön
Sale – Jopa 50% alennusta

Hoito-opas

GANT 7 Rules -aloitteen innoittamana kehitimme hoito-oppaan, joka sisältää vinkkejä tuotteiden hoitoon. Huolellisella hoidolla vaatteet kestävät pidempään.

Ruskea nahkalaukku, lippalakki, neuleita ja kengät tuolilla

Pese vähemmän

Kaksi kolmasosaa vaatteiden ympäristövaikutuksista syntyy kuluttajien käytössä. Yksi tapa vähentää tätä vaikutusta on muuttaa vaatteiden pesu- ja huoltotapoja. Mitä enemmän vaatekappaletta käytetään pesujen välillä, sitä vähemmän ympäristövaikutuksia sen elinkaaren aikana syntyy. Pese täysiä koneellisia pienten pyykkimäärien sijaan. Säästät sähköä, vettä, aikaa ja rahaa.


Pese tietoisesti

Vaatteita pestessä ja huoltaessa noudata aina niihin kiinnitettyjä hoito-ohjeita ja -merkintöjä. Tuotteen väriin, painatukseen, rakenteeseen ja käyttötarkoitukseen perustuvien ohjeiden tarkoituksena on auttaa sinua pitämään tuotteesi parhaassa mahdollisessa kunnossa.


Pienillä tietoisilla muutoksilla voi olla suuri ympäristövaikutus. Monessa pesukoneessa pesuohjelmaan voi lisätä ylimääräisen huuhtelun, joka kuluttaa vettä. Jos mittaat pesuaineen määrän oikein, ylimääräistä huuhtelua ei tarvita. Muista aina tyhjentää taskut, sulkea vetoketjut ja erotella uudet värilliset vaatteet vaaleammista väreistä ensimmäisellä pesukerralla. Käsittele tahrat heti. Luonnonmateriaalit imevät itseensä enemmän tahraavaa ainetta. Siksi tahran poisto hankaloituu, jos sen kanssa viivyttelee. Kuivausrummun välttäminen sekä höyryttäminen silittämisen sijaan on hellävaraisempaa kankaan kuiduille.

Zoomattu kuva neuleissa

HENGITTÄVÄ. MIELLYTTÄVÄ. MONIPUOLINEN.

Puuvilla

Puuvilla on luonnollinen ja monikäyttöinen materiaali, ja GANTin tuotteista 80 % onkin valmistettu puuvillasta. Kaikki käyttämämme puuvilla on vastuullisesti hankittua.


Pesu Palauta vaatteet pesun jälkeen muotoonsa varovasti venyttämällä.


Kuivaus Kutistumisen välttämiseksi kuivata vaatteet narulla tai kuivaustelineellä vaakatasossa kuivausrummun sijaan. Käännä farkut ennen pesua nurinpäin, etteivät ne haalistu.


Säilytys Luonnonmateriaaleista, kuten puuvillasta, valmistetut vaatteet tulisi säilyttää kuivassa paikassa.


Vinkki Vältä puuvillavaatteiden kirjailujen ja painatusten silittämistä.

Kädet pitelevät puuvillapaitoja

KEVYT. KESTÄVÄ. PITKÄIKÄINEN.

Polyesteri ja polyamidi

Polyesteri ja polyamidi ovat synteettisiä materiaaleja, joita käytetään usein sekoitekankaissa.


Pesu Pese ne aina nurinpäin, jos suinkin mahdollista. Ohuet ja hienot kankaat kannattaa pestä pesupussissa.


Kuivaus Kuivata ilman kuivausrumpua tai matalassa lämmössä, ettei vaate vahingoitu.


Säilytys Polyesteri ja polyamidi sekä synteettiset vaatteet säilytetään vaateripustimissa tai pinoissa. Viikatut polyesterivaatteet rypistyvät helposti.


Vinkki Ryppyiset vaatteet voi kääntää nurinpäin ja silittää matalalla lämmöllä tai höyryttää.

Zoomattu kuva parissa takissa

LUONNOLLINEN. PITKÄIKÄINEN. ERISTÄVÄ.

Villa

Villa suojaa tuulelta ja vedeltä luonnostaan. Se lämmittää ja hengittää samanaikaisesti.


Pesu Useimpia villavaatteita ei tarvitse pestä usein, vaan ne voi tuulettaa tarvittaessa ja poistaa tahrat pesemättä koko vaatetta. Huopumista ja muihin vaatteisiin tarttumista voi välttää käyttämällä pesupussia.


Kuivaus Villavaatteiden kuivaksi vääntäminen voi venyttää kuituja, joten kuivaa ne aina vaakatasossa pyyhkeellä, joka imee kosteutta.


Säilytys Suosittelemme, että neuleet säilytetään viikattuina laatikoissa koipallojen kera, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa.


Vinkki On tavallista, että hyvälaatuinenkin villa nyppyyntyy ja nukkaantuu käytössä. Neuleiden pintaan muodostuvia kuitupalloja voi kätevästi poistaa vaatteiden huoltoon tarkoitetuilla harjoilla ja kammoilla.

Tummankeltainen neule italialaisesta langasta

KESTÄVÄ. JOUSTAVA. SILEÄ.

Nahka

Parkittu nahka on suosittua kestävyytensä sekä yksilöllisen ulkonäkönsä ansiosta.


Pesu Öljy, hajuvedet ja alkoholipohjaiset tuotteet voivat vaurioittaa nahkaa, ja perusteellisemman syväpuhdistuksen tarpeessa olevat vaatekappaleet kannattaa viedä nahan kuivapesuun erikoistuneeseen liikkeeseen. Pienemmät tahrat voi puhdistaa nahasta kevyesti kostutetulla liinalla.


Kuivaus Suosittelemme, että tuuletat vaatteesi käyttökertojen välillä. Vaatteiden ripustaminen vähentää rypistymistä.


Säilytys Nahkavaatteet säilytetään kosteudelta, kuumuudelta, sateelta, kemikaaleilta ja teräviltä esineiltä suojattuna.


Vinkki Jotta nahka säilyttää joustavuutensa, huolla sitä sopivalla hoitoaineella kevyesti kiillottaen.

Musta nahkalaukku ja nahkakengät

HIENOSTUNUT. KEVYT. OHUT.

Silkki

Keveää ja ylellistä silkkikangasta on valmistettu luonnon proteiinikuidusta jo tuhansien vuosien ajan.


Pesu Arat silkkivaatteet tulee aina pestä erityisen huolellisesti hoito-ohjeita noudattaen. Älä liota, ettei väri vahingoitu.


Kuivaus Vältä kuivausrumpua ja kuivaa sen sijaan silkkivaate vaakatasossa pyyhkeen päällä. Jos vaate soveltuu silitettäväksi, käännä se nurinpäin ja käytä silitysraudan alinta lämpötila-asetusta. Vaatteen voi myös ripustaa kylpyhuoneeseen roikkumaan ja antaa kuuman höyryn tasoittaa rypyt.


Säilytys Säilytä viileässä, kuivassa ja pimeässä. Jos vaatetta säilytetään auringonvalossa ilman suojaa, väri voi haalistua. Lisäsuojana voi käyttää hengittäviä puuvillapusseja. Vältä muovilaatikoita, sillä ne keräävät kosteutta ja houkuttelevat hyönteisiä.


Vinkki Silkki hylkii luonnostaan pölyä ja muita hiukkasia, eikä sitä siksi tarvitse pestä yhtä usein kuin muita materiaaleja. Silkkivaatteiden tuulettaminen ulkona muutaman tunnin ajan voi auttaa poistamaan hajuja ja säästämään pesukertoja.

Silkkihuiveja

HENGITTÄVÄ. IÄTÖN. ILMAVA.

Pellava

Käytössä ajan myötä pehmenevä pellava on luonnollinen kangas, joka ikääntyy kauniisti.Pesu Parhaan pesutuloksen saat kääntämällä pellavavaatteet nurinpäin ja pesemällä ne erillään muista kankaista. On tärkeää välttää paksumpien tekstiilien, kuten farkkujen, hupparien tai pyyhkeiden, pesemistä samanaikaisesti koneessa pellavatekstiilien kanssa.


Kuivaus Ripusta pellavavaatteet kylpyhuoneeseen ja anna kuuman höyryn tasoittaa rypyt puolestasi.


Säilytys Luonnonkuiduista, kuten pellavasta, valmistetut vaatteet tulee säilyttää viileässä ja kuivassa paikassa, poissa suorasta auringonvalosta. Homehtumisen voi välttää varmistamalla, että vaate on täysin kuiva.


Vinkki Säilytä pellavapaidat vaateripustimissa, sillä toistuva viikkaaminen ja silittäminen voi kuluttaa pellavapaitojen kauluksia.

Neljä pellavapaitaa roikkuu telineessä

PEHMEÄ. JOUSTAVA. IMUKYKYINEN.

Viskoosi

Viskoosi on keinotekoinen selluloosakangas, joka on valmistettu luonnollisista raaka-aineista. Pehmeältä tuntuva viskoosi kiiltää ja laskeutuu tyylikkäästi.


Pesu Viskoosi on monipuolinen materiaali, ja sillä on monia eri ominaisuuksia. Viskoosia käytetään usein sekoitekankaissa, joten viskoosivaatteiden pesuohjeissa on eroja.


Kuivaus Kuivata vaatteet vaakatasossa pyyhkeellä, joka imee ylimääräisen kosteuden.


Säilytys Säilytä kuivat vaatteet viileässä paikassa.


Vinkki Älä väännä vaatetta kuivaksi pesun jälkeen, etteivät kuidut rikkoonnu. Älä poista pelkkää tahraa – pese sen sijaan koko vaate.

Musta viskoosista valmistettu paita